Beslut om väskförbud under dam- och herrmatcher
Publicerad: 2023-11-03
Från och med nu - och tills vidare - råder totalt väskförbud under Norrköping Dolphins dam- och herrmatcher i Stadium Arena.

Från och med 1 november har Polismyndigheten infört nya regler och krav vid stora idrottsarrangemang. De nya reglerna och kraven med totalt väskförbud kommer givetvis även påverka Norrköping Dolphins – och gör det med omedelbar verkan.
   - I helgen har vi två matcher i vår hemmaborg Stadium Arena och vi vill förstås att du kommer och stöttar damerna och herrarna. Norrköping Dolphins vill att varenda person som kommer och tittar på basket ska känna sig trygg och njuta av vår fantastiska sport, och känna att klubben tar ett stort ansvar, säger Norrköping Dolphins klubbdirektör David Bergström och avslutar:
   - Vi har Sveriges bästa basketpublik och vi önskar att vi många gånger kan fylla Stadium Arena den här säsongen. Lagen behöver stödet – vi ses i helgen.

Allmän information

Utifrån det rådande läget i samhället, och att terrorhotnivån ligger på en fyra på skalan, har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.

Enligt Polisen är beslutet fattat för att begränsa möjligheterna att begå brott på ett evenemang. Det är en konkret åtgärd som kommer begränsa möjligheterna att ta med sig föremål som kan innebära fara för personer som besöker ett evenemang enligt polismyndigheten.

Vad innebär väskförbudet?

Totalt väskförbud gäller alla former av väskor, handväskor, påsar med mera. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på matchen.
Undantag får även göras för personer med barn som har behov av skötväska. Dessa ska kontrolleras av behörig personal.

Vad gäller för Norrköping Dolphins?

Detta innebär att under samtliga dam- och herrmatcher i Stadium Arena kommer det råda totalt väskförbud. Redan nu i helgen, den 4 och 5 november, när Norrköping Dolphins välkomnar BC Luleå och Uppsala Basket kommer detta träda i kraft och gälla tills vidare, enligt krav från polismyndigheten.

Vi kan heller inte förvara på något sätt medhavda väskor under matchens gång då, enligt Polisen, detta ingår i arrangemanget.

Läs gärna mer på Polismyndighetens hemsida genom att klicka här.

Robin Svensson
HUVUDSPONSOR
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
DIAMANT
GULD
SILVER
BRONS
DOLPHINS NETWORK
1963 Klubben Guld