Adam Ramstedt är SBL:s MVP 2024
Publicerad: 2024-05-09
Adam Ramstedt fortsätter att vinna priser och nu tar Dolphinsstjärnan hem det finaste av dem alla; MVP.

Ja, vad ska sägas om 28-årige Adam Ramstedts säsong som inte redan sagts? Superlativen börjar ta slut. Det finns hursomhelst väldigt få spelare i SBL Herr som har lika stor betydelse för sitt lag, som Adam har för Norrköping Dolphins.

Visst, de flerfaldiga regerande mästarna har en bred och djup trupp. Men faktum är att Norrköpings försvars- och anfallsspel är snudd på magiskt sett till siffror med Adam på planen.

I omröstningen till priset Årets MVP var Adam ohotad etta när coacher/lagkaptener/media hade sagt sitt, men bland supportrarna var det desto tajtare. När alla röster nu är räknade och summerade, står det klart att Adam Ramstedt får totalt 33%. Charles Barton Jr (Nässjö) kommer tvåa med 20%, och Jämtlands Tra Holder på tredje plats (14%).

Kommentar till utmärkelsen:

"Positionen målvakt finns inte i basket, men Adam Ramstedt är med sitt försvarsspel och längd så nära en målvakt man kan komma. Från sin centerposition utnyttjar han sin längd och styrka och vinner de flesta luftduellerna, både defensivt och offensivt. Statistiken talar sitt tydliga språk, det är otroligt svårt att möta Adam!"

Robin Svensson
HUVUDSPONSOR
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
DIAMANT
GULD
SILVER
BRONS
DOLPHINS NETWORK