söndag 3 mars 2013

Vinst mot kungarna!

Vårens solstrålar träffade Stadium Arena och Dolphins Herr Elit idag när de vann över Södertalje Kings med två poäng, 81-79. (20-21 20-13 25-20 16-25)

Söndagsmatchen startar med mycket skott utifrån. Både Dolphins och Kings har i den första perioden högre procent ifrån trepoängslinjen än tvåorna. Kings som är storleken mindre denna afton, då 202 cm långe poängbesten Toni Bizaca är skadad och 203 cm långe Kenneth Simms är avstängd, kanske behöver attackera mer utifrån och detta sporrade Dolphins att göra på liknande sätt. Efter första perioden står det 20-21 till Kings i något som liknar en skottävling.

Andra perioden startar i liknande form med Jesper Andersson i Kings som skjuter en tuff trea, amerikanen John Roberson sätter sedan en tvåa och Kings drar iväg, 20-26. Christian Maråker och Pierre Hampton kämpar i två layups. Till skillnad från Dolphins är det lätt för Kings att attackera igenom Dolphins försvar i början av andra perioden.
Efter en timeout skärps Dolphins försvar till och med snyggt samspel efter ett inkast mellan Anton Saks och Dee Ayuba knappar Dolphins in. 28-32 till Kings. Anfallet efter sätter Micke Lindquist en trea efter snygg pass från Pavel Ermolinskij. 31-32 till Kings när det är 4.32 kvar av andra.
De sista minuterna av andra perioden spelar Dolphins bra försvar och Kings har svårt att komma till avslut. Dolphins får till en 11-0 run, vänder och drar ifrån. 40-34 står det till Dolphins i halvlek.

Tredje perioden börjar också den med skott utifrån. Kings blir tidigt foulade på en trea och får bonuskast efter det. Kings kommer ikapp något men Micke Lindquist ser genom sin attack till att Dolphins håller lite avstånd. 50-45 till Dolphins när det är 4.52 kvar av tredje.
Doldisen Alexander Lindqvist ifrån Kings steppar upp ordentligt denna match och sätter en trea och en tvåa anfallet efter, 21 poäng har han gjort för Kings när det är 2.36 kvar av tredje.
Dolphins kämpar dock på bra och håller Kings på ett behörigt avstånd när tredje perioden slutar. 65-54 till Dolphins.

Fjärde perioden blir en spännande historia. En offensiv foul ifrån Dolphins sida gör att Kings får bollen och i form av John Robersons två poäng, som har en bra match idag, knappar Kings in på Dolphins ledning. Anfallet efter hittar Dolphins snygga passningar genom Kings försvar. 

Anton Saks tar en viktig retur och lägger i den när det är fem minuter kvar. 73-68 till Dolphins.
Wictor Grenthe och Adnan Chuk hjälps åt att i slutet göra en gedigen insats för Kings och när det är ytterst lite tid kvar på klockan står det 79-79. Olidligt spännande. Sekunderna tickar ner och Micke Lindquist och Dolphins har bollen, efter en snygg vänsterhandslayup avgör Micke Lindquist matchen. 81-79.
Domaren säger att det är 1.4 sekunder kvar på matchen och Kings får inkast vid sidan men lyckas inte få iväg något avgörande skott. Matchen slutar 81-79. Bra kämpat grabbar!!

 

Hanna Johansson

Dela:

Nästa match - Herrlaget

011

03

38

57

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Motstånd: Uppsala
Datum: tisdag 23 februari
Matchstart: 18:34
Arena: Stadiumarena