Nyheter

tisdag 9 februari 2016

Luleå fick sin revansch

Ett heltaggat Luleå mot ett lätt sargat Dolphins var omgångens huvudnummer där Luleå hade revansch att utkräva efter två tidigare förluster, varav den förra i Stadium Arena leddes av Luleå med 18 poäng i Q3 men där hemmalaget sprattlade sig ur bryggan och kunde vinna med 4 poäng.

Läs mer

måndag 8 februari 2016

Tvåan mot trean

Formstarka BC Luleå kommer på besök i Stadium Arena, ett Luleå med 6 raka segrar bakom sig och en rejäl utmaning för Dolphins. Luleå, som ligatrea, kämpar för att komma ikapp Dolphins på andraplats där morgondagens match är en riktig fyrapoängsmatch, vilket innebär att beroende på resultat kommer det att skilja 4 eller 8 poäng lagen emellan med sex omgångar kvar av grundserien.

Läs mer

söndag 7 februari 2016

Hela Dolphins visade upp sig

Umeå kom till Stadium Arena med fyra raka förluster och ville givetvis försöka knipa poäng av ligatvåan Dolphins men det skulle komma att bli en lite för tuff uppgift. Dolphins var för bra och kunde grundlägga segern redan före paus.

Läs mer

lördag 6 februari 2016

Umeå hemma

Dolphins hemma mot tabelljumbon Umeå är lagets andra match av tre på fem dagar där det gäller att upprätthålla fokus för att man ska kunna behålla andraplatsen nu när det bara återstår 8 matcher av grundserien. I gårdagskvällens match mot Örebro hittades fokus först i slutdelen av matchen då man kunde avgöra.

Läs mer

fredag 5 februari 2016

Dolphins visade klass till slut

Fredagkväll i Idrottshuset mot Örebro som nyligen blev av med sin stjärna Ahmad Starks som beslutat sig för att flytta hem till USA. Nu visar ”nye” Justin Baker att han är rätt ersättare då han, tillsammans med övriga laget, levererat bra insatser under den senaste månaden.

Läs mer

torsdag 4 februari 2016

Örebro borta

Eco Örebro Basket vann förra fredagen borta mot ett ”skadeskjutet” Sundsvall som av känd anledning bara kom till spel med 8 gubbar och tisdags följde man upp med en OT-förlust mot Jämtland i Östersund. Man ledde med 16 poäng inför Q4 men Jämtland kämpar sig ikapp och vinner sedan på OT med 105-101.

Läs mer

fredag 29 januari 2016

Vinst på OT för Dolphins

Frågan var om Borås hunnit hämta sig efter gårdagens trip från Ankara och hur Dolphins skulle hantera det. Statistiskt sett har det alltid varit tuffa och jämna matcher lagen emellan och då speciellt i Boråshallen. Båda lagen siktar ju på andraplatsen i ligatabellen efter, hittills, svårslagna Södertälje.

Läs mer

torsdag 28 januari 2016

Borås borta

Borås Basket är på väg hem efter onsdagens Europe Cup-äventyr nere i Ankara mot Türk Telekom som blev lite för svåra och vann med 92-72. Borås kom aldrig in i matchen och turkarna ledde, i stort sett, från start till mål men Borås gjorde ändå en godkänd insats och nu har man bara en match kvar, borta mot polska Slask Wroclaw nästa onsdag, av den här säsongens europaspel.

Läs mer

fredag 22 januari 2016

Basketpropaganda i Norrköping

Södertälje Kings kom till Stadium Arena för att spela sin andra match i en serie av fem på en och en halv vecka, en utmaning som kräver sina män. Dolphins visste också vad som gällde och vi såg fram emot en underhållande basketmatch. Tack vare den månghövdade publiken blev det också en fantastisk inramning till en tuff och spännande match.

Läs mer

torsdag 21 januari 2016

Gratismatch mot Kings

Tabellettan Södertälje Kings kommer till Stadium Arena för match mot tabelltvåan Dolphins, ett möte som av hävd alltid brukar bli mycket tufft. Kings är inne i en hektisk period med matcher var och varannan dag i både basketligan och Europe Cup.

Läs mer

tisdag 19 januari 2016

Kamp hela vägen

Umeå är ett lag som trivs hemma i Umeå Energi Arena där man har tagit tre av sina 4 vinster och nu skulle man alltså försöka bärga ännu en seger. Det kom att bli nära men Dolphins nötte även ner Umeå till en bekväm seger.

Läs mer

måndag 18 januari 2016

Umeå nästa

Umeå BSKT kommer från en helt galen vinst hemma i Umeå Energi Arena mot Jämtland, ett Jämtland som mitt i Q3 ledde med 16 poäng men då händer det helt osannolika, Umeå gör på 10 minuter ett superrun på 30-0 och släpper sedan inte ledningen och man vinner med 7 pinnar.

Läs mer

fredag 15 januari 2016

Dolphins starkast till slut

Uppsala i Fyrishov var förr en fasa för Dolphins då planen var belagd med plastgolv men det var då. Uppsala är ett alldeles utmärkt basketlag och det känns lite missvisande att laget bara fått med sig 8 vinster på de första 17 matcherna. Tyvärr för Dolphins så råkade Johnell Smith ut för en lättare skada som ledde till att coach Adnan Chuk inte vågade spela honom.

Läs mer

fredag 15 januari 2016

Dolphins starkast till slut

Uppsala i Fyrishov var förr en fasa för Dolphins då planen var belagd med plastgolv men det var då. Uppsala är ett alldeles utmärkt basketlag och det känns lite missvisande att laget bara fått med sig 8 vinster på de första 17 matcherna. Tyvärr för Dolphins så råkade Johnell Smith ur för en lättare skada som ledde till att coach Adnan Chuk inte vågade spela honom.

Läs mer

torsdag 14 januari 2016

Uppsala i Fyrishov

Mannos Nakos, Uppsala Baskets lagkapten, är het just nu – topscorer för Uppsala två matcher i rad och längtar till morgondagens match mot Dolphins. Mannos satte sex treor i förra matchen mot Umeå varav fem i andra halvlek och nu ska alltså Dolphins försöka få stopp på hans flow.

Läs mer

fredag 8 januari 2016

Dolphins vann enkelt

Coach Henrik Svensson aviserade innan match att Malbas hade problem med skador och sjukdomar, på inte mindre än fem spelare, men tack och lov var det bara Kris Gafor och Connor Miller som inte kom omklädda till spel i Heleneholms Sporthall

Läs mer

torsdag 7 januari 2016

Malbas borta

Dags för roadtrip söderut och då är det Malbas som står för motståndet, ett Malbas som haft det tungt på sistone med fyra raka förluster. Senaste vinsten kom hemma mot Borås i början av december och dessförinnan spöade man Uppsala hemma och borta.

Läs mer

tisdag 5 januari 2016

Dolphins körde över Nässjö

Heta Nässjö Basket hemma i Stadium Arena för Dolphins på Trettondagsafton, en match att se fram emot av flera anledningar. Dolphins som hittills under denna säsong är obesegrade hemma vilket även Borås var tills man mötte Nässjö senast.

Läs mer

måndag 4 januari 2016

Heta Nässjö hemma

Nio upp för Borås, i Boråshallen, inför sista quartern borde normalt sett räcka till seger mot Nässjö men ”de gröna” ville annorlunda och vann med fem poäng efter en fantastisk slutperiod. Nässjö hade i matchen innan krossat Jämtland i Nässjö Sporthall, vilka i sin tur slagit Dolphins hemma i Östersund i mellandagarna.

Läs mer

onsdag 30 december 2015

Dolphins obesegrade hemma

Borås kommer med en trupp på 10 man där långtidsskadade Fredrik Andersson och Christian Maråker ingår. Dessa båda var omklädda men coach Pat Ryan nöjde sig med att låta de åtta som såg till att vinna mot Umeå senast fick speltid. För Dolphins var det till att bevisa att Jämtlandsmatchen var en engångsföreteelse.

Läs mer

tisdag 29 december 2015

Årets sista match

Borås Basket kommer till Stadium Arena för att möta Dolphins i årets sista match, ett Borås som kommer med fyra raka segrar i ryggen och ett gott självfötroende. Dolphins å sin sida måste steppa upp spelet i, framförallt, defense där man senast mot Jämtland gav ett lojt intryck.

Läs mer

måndag 28 december 2015

Tvärstopp mot Jämtland

Sista matchen för Dolphins del i den svit av sex matcher som man spelar mot Norrlands bidrag till Basketligan Herr. Coach Torbjörn Gehrke har garanterat försökt ingjuta gott mod hos sina spelare för att om möjligt visa Dolphins hur bra man kan vara i Östersunds Sporthall.

Läs mer

söndag 27 december 2015

Returmöte mot Jämtland

Sjätte raka matchen mot ett Norrlandslag, varav de fem första lett till seger, och nu väntar returmöte mot Jämtland Basket i Östersunds Sporthall. I förra mötet gjorde Jämtland en riktigt bra match och ledde ända in i tredje quartern men Dolphins kunde, efter vissa besvär, vända och vinna matchen med 10 poäng.

Läs mer

söndag 20 december 2015

En tidig julklapp från damerna!

Det blev en ny oväntad vinst för Dolphins ny nya damlag när man återigen överrasande och slog Visby på bortaplan. 62-69 (16-19 13-13 13-21 20.16)

Läs mer

fredag 18 december 2015

Dolphins tog kampen

Jämtland kom till Stadium Arena med gott mod efter senaste vinsten mot Malbas och man vill mycket gärna hänga på lagen ovanför i tabellen för att så småningom ta en plats i en kvartsfinal. Laget har gjort många bra matcher men samtidigt åkt på tre fetsmällar medan Dolphins har tre knappa förluster men man har ännu inte förlorat hemma. 

Läs mer

torsdag 17 december 2015

Jämtland hemma

Dags för det femte mötet, av sex, i följd mot ett Norrlandslag och nu är det alltså republiken Jämtlands stolthet som kommer på besök. Dolphins har vunnit de fyra första mötena och Jämtland Basket kommer senast från en klar seger hemma i Östersunds Sporthall mot starka Malbas.

Läs mer

tisdag 15 december 2015

Full kontroll på Luleå

Klassikermöte i Luleå Energi Arena för Dolphins mot laget som under en månad haft för vana att vinna varannan match. Luleå är i behov av poäng om inte differensen ska bli för stor till topplagen medan Dolphins gärna vill fortsätta jakten på Södertälje.

Läs mer

måndag 14 december 2015

Norrlandslag igen

Dolphins har nu mött och vunnit över tre Norrlandslag i rad och nu följer ytterligare tre möten med början borta imorgon kväll mot BC Luleå i Luleå Energi Arena. Luleå har senaste månaden vunnit varannan match och senast vann man nere i Nässjö Sporthall …så!?

Läs mer

torsdag 3 december 2015

Felfri Kjellbom gav seger!

Dolphins bestämde tempot och höll i taktpinnen hela tiden, till slut skrivs segern till hela 20 poäng 56-76 (15-18 18-22 6-16 15-20)

Läs mer

onsdag 2 december 2015

Dragons borta

Det går bra nu – poängen rullar in nu, det är något man kan säga om Sundsvall Dragons som nu är uppe på andra plats i tabellen efter fyra raka segrar. Uppsala, Malbas, Borås och nu senast Umeå har fått ge sig för ett Sundsvall som verkligen är inne i ett winning mode. 

Läs mer

tisdag 1 december 2015

Vilken knall!!

Det var den sk. ketchupeffekten i Stadium arena på tisdagskvällen när Dolphins överraskade slog Mark, det var inte bara en seger, det var kross!! 92-66 (28-21 18-20 20-13 25-12)

Läs mer

söndag 29 november 2015

Nära nära men, nej!

Trots stort underläge kämpar sig damerna tillbaka, man får chans till vinst eller minst förlängning men skottet går inte i och det blev en tung förlust, igen. 64-62 (20-16 14-6 15-11 15-29) 

Läs mer

tisdag 24 november 2015

Klassikermötet vanns av Dolphins

Vi såg fram emot ett spännande klassikermöte mellan två lag som vill vara med och kriga om att utmana Södertälje om SM-guldet. Dolphins låg ju ett steg före i tabellen och frågan var om hemmalaget skulle kunna skaffa en lucka ner till Luleå eller om man skulle hamna på samma tabellpoäng efter matchen.

Läs mer

måndag 23 november 2015

Dolphins tar emot BC Luleå

Ännu ett Norrlandslag kommer på besök till Stadium Arena och denna gång är det BC Luleå som gästar med två gamla Dolphinsspelare i laget, Norrköpingssonen Anton Saks och kroaten Toni Prostran. BC Luleå kommer med en kross över Jämtland i bagaget och även Dolphins kommer från en vinst där man i fredagens match slog Umeå.

Läs mer

fredag 20 november 2015

Bekväm hemmaseger

Umeå kom med gott mod till Stadium Arena efter en välförtjänt seger mot Nässjö, mycket tack vare ett aggressivt och disciplinerat defense. Dolphins å sin sida är också inne på rätt spår efter den habila insatsen mot Södertälje Kings förra lördagen. 

Läs mer

torsdag 19 november 2015

Umeå på besök

Umeå BSKT kommer från en skön seger mot Nässjö hemma där man länge låg under men lyckades vända i sista guartern. De sista 16 poängen för Umeå stod kongolesen Yannick Anzulini (12) och förre Solnaspelaren Nathan Dawit (4) för.

Läs mer

lördag 14 november 2015

Södertälje starkast till slut

Södertälje Kings framstår som en riktig favorit till SM-guldet redan nu trots att säsongen bara är i sin linda och denna match blir en bra värdemätare på var coach Adnan Chuk och hans spelare står i utvecklingen. Södertäljes seger i Europe Cup mot Varese i veckan säger det mesta om var de står.

Läs mer

torsdag 12 november 2015

Grymma Kings i Täljehallen

Obesegrade Södertälje Kings med 8 raka vinster tar på lördag eftermiddag emot Dolphins i Täljehallen, ett Kings som på onsdagskvällen besegrade italienska Varese med 90-86 i FIBA Europe Cup och där Christopher Czerapowicz och Toni Bizaca stod för 59 av de 90 poängen.

Läs mer

torsdag 12 november 2015

Vi är glada att hälsa vår nye restaurangchef Carlos Lacava  varmt välkommen till oss.

Med sin erfarenhet, kompetens och passion ska Carlos höja helhetsupplevelsen i restaurangen.

Läs mer

fredag 6 november 2015

Bekväm seger till slut

Skulle Dolphins kunna ta andra raka mot eco Örebro, denna gång borta i Idrottshuset i Örebro. Segern senast blev till slut ganska bekväm men det kan definitivt bli en betydligt tuffare match den här gången då Örebro kan vara riktigt besvärliga i sin hemmaborg, trots att store Miklos Szabo rapporterats sjuk

Läs mer

torsdag 5 november 2015

Fredag i Idrottshuset

Dags för returmöte borta i Idrottshuset mot förra veckans motståndare eco Örebro som besegrades efter en bra andra halvlek från Dolphins sida där coach Adnan Chuk kunde lufta samtliga spelare. 

Läs mer

torsdag 29 oktober 2015

Eco Örebro fredag 18.34

Imorgon fredag kommer Eco Örebro på besök till Stadium Arena, ett Örebro som haft en tuff inledning på säsongen med 2 inspelade poäng på sina 6 spelade matcher. Laget hann bara spela 3 matcher innan man fick Pierre Hampton skadad och var tvungna att ersätta honom med amerikanen Hector Harold Jr.

Läs mer

tisdag 27 oktober 2015

Viktig match mot Visby!

Då är det dax för Dolphins att välkomna Visby Ladies till Stadium arena.

Läs mer

fredag 23 oktober 2015

Rättvis Dolphinsseger

Andra matchen denna vecka där Dolphins hemma tog emot en av sina ärkerivaler, Uppsala, som ikväll spelade sin femte raka bortamatch den här säsongen. Ett matchande som gett 6 poäng, ett resultat som Dolphins kunde matcha vid eventuell vinst.

Läs mer

torsdag 22 oktober 2015

Hemma mot Uppsala

Fjolårets runner up till SM-titeln, Uppsala, kommer på besök till Stadium Arena på fredagskvällen, ett Uppsala som börjat säsongen med 3 raka vinster på bortaplan efter premiärförlusten mot Södertälje i Täljehallen.

Läs mer

tisdag 20 oktober 2015

Malbas visade hjärta

Första matchen denna vecka där Dolphins hemma tar emot Skånes stolthet, nykomlingen Malbas, ett lag som gjort riktigt bra ifrån sig mot två av storfavoriterna Borås och Södertälje. Dolphins ville nog gärna ta hem den här matchen efter att ha tappat fredagens match i Nässjö Sporthall.

Läs mer

måndag 19 oktober 2015

Nya Malbas hemma

Match hemma i Stadium Arena mot nykomlingen, i basketligan, Malbas som börjat säsongen, precis som Dolphins, med 2 bortaförluster och en vinst

Läs mer

lördag 17 oktober 2015

Tuff match nummer 3!

Dolphins ställs inom loppet av 1,5 vecka återigen inför en på förhand topptippad guldkandidat.

Läs mer

fredag 16 oktober 2015

Varningen var befogad

Nässjö Basket borta på fredagskvällen borde vara en potentiell seger men Nässjö Sporthall med en närgången, entusiastisk publik är bara det en varning. Dolphins har haft stora problem mot Nässjö och dagens match skulle inte bli något undantag.

Läs mer

torsdag 15 oktober 2015

Nässjö Basket borta

Dolphins nästa motståndare är Nässjö Basket borta på fredag, ett lag som liksom Dolphins vunnit en och förlorat en match. Två täta matcher på bortaplan där Nässjö förlorade ligapremiären mot Luleå med knappa 6 poäng och där man, i Östersund, vann med en pinne mot Jämtland efter förlängning. 

Läs mer

tisdag 13 oktober 2015

Dolphins visade stort hjärta

Det brukar alltid bli tuffa och jämna matcher mellan Borås och Dolphins och inför kvällens match fanns inget som direkt skulle motsäga detta. Dolphins vet ju inte riktigt var man står ännu med detta nya lag men man kom att göra en riktigt bra match mot en av ligafavoriterna.

Läs mer

tisdag 13 oktober 2015

Bättre än förväntat!

Det blev som väntat förlust mot Luleå på måndagskvällen men tjejerna höll emot riktig bra trots det tuffa motståndet.

Läs mer

måndag 12 oktober 2015

Knalleland nästa

Dolphins andra match säsongen 2015-16 spelas borta mot, en av de stora ligafavoriterna till SM-guldet, Borås.Laget har hunnit med 2 matcher där man vunnit mot ecoÖrebro och Malbas och nu gästas man av Dolphins som i sin premiär vann över Sundsvall Dragons.

Läs mer

tisdag 6 oktober 2015

Skön premiärseger för Dolphins

Första mötet förra säsongen lagen emellan slutade med en kross från Dolphins sida då man vann med 31 poäng, men det var då. Dolphins har ju bara kvar Sveriges bästa center Jocke Kjellbom och Micke Lindqvist medan resten av laget är nya ansikten. Även Sundsvall Dragons har en del nya spelare, så premiärmötet var att se fram emot hur säsongens upplagor av lagen kan tänkas stå sig mot varandra.

Läs mer

torsdag 1 oktober 2015

Äntligen dags

Basketligan Herr startatade ju upp redan under torsdagen 1 oktober med 3 matcher medan Norrköpingspubliken och Dolphins får vänta till till tisdag 6 oktober, med den nya matchtiden 18.34, då man möter Sundsvall.

Läs mer

söndag 27 september 2015

Skön vinst i premiären!

Det var gasen i botten från första minuten för hemmalaget, men det blev en rysare som inte avgjordes förrän i slutsekunderna.  

Läs mer

fredag 25 september 2015

Herrarnas biljetter är nu ute till försäljning

Säsongspremiär Tisdag 6 Oktober mot Sundsvall Dragons kl. 18:34

Läs mer

torsdag 24 september 2015

Vi släpper nu ut biljetterna till damernas säsongspremiär match.

Välkommen till en ny spännande säsong.

Läs mer

onsdag 23 september 2015

Kallelse till årsmöte – Norrköping Dolphins

Årsmöte 2015 i Norrköping Dolphins/Norrköpings Basketförening torsdagen den 22 oktober kl 17:30 (OBS! tiden) i Stadium Arena. 

Läs mer

tisdag 8 september 2015

Träningsmatcher Elitlag Dam

Kommande träningsmatcher i Stadiumarena

Läs mer

tisdag 8 september 2015

Träningsmatcher Dolphins Elitlag Herr

Kommande träningsmatcher i Stadiumarena

Läs mer

måndag 7 september 2015

Säsongspremiär för elitlagen!

Datum och tider för säsongspremiär

Läs mer

fredag 26 juni 2015

Två spelare tar steget upp till damlaget!

Kontrakterade spelare för säsongen 15/16!

Läs mer

måndag 1 juni 2015

Zarko Jukic till Dolphins!

Dansk landslagsman förstärker herrlaget.

Läs mer

torsdag 16 april 2015

Adnan Chuk tar över herrlaget!

Läs mer

tisdag 24 mars 2015

Underbar inställning gav seger

Upp till bevis för Dolphins om man ville vara kvar i slutspelet och kanske spela om SM-Guldet, men då gällde en helt annan inställning än i de senaste matcherna. Att det skulle bli en kamp ingick i grundförutsättningarna men skulle det räcka för att vinna denna ruggigt viktiga match, det var frågan.

Läs mer

tisdag 24 mars 2015

Imorgon kl 11:00  släpper vi biljetterna till den direkt avgörande kvartsfinalen nu på fredag den 27 mars kl 19:04.
 

Imorgon onsdag den 25 mars kl 11:00 släpper vi biljetterna till den direkt avgörande kvartsfinalen mellan Norrköping Dolphins och Uppsala. Biljetter köper du på  www.webbiljett.se/stadiumarena eller hos Direkten Södertull mitt i stan!

Läs mer

måndag 23 mars 2015

Vinna eller försvinna

Läs mer

söndag 22 mars 2015

Uppsala klart bättre

”Players want to know who will start the game – Coaches want to know who will finish the game”.Frågan var vem av coacherna Lasse Johansson och Kelly Grant som skulle få se sina spelare göra det jobbet och därmed skaffa sig ett utmärkt läge inför fortsättningen i den här tuffa kvartsfinalserien. Det visade sig bli Kelly som nu har ett kanonläge att spela bort Dolphins ur det här slutspelet.

Läs mer

lördag 21 mars 2015

Gratismatch i tredje kvarten

Läs mer

fredag 20 mars 2015

Kvitterat i kvarten

Det känns lite som vinna eller försvinna för Uppsala´s del i den här andra kvartsfinalen så det gällde för Kelly Grant´s spelare att spela så tätt och aggressivt som möjligt i framförallt defense. Det kom att bli en riktig kamp där Uppsala skaffade sig ett litet försprång redan under första halvan av matchen.

Läs mer

torsdag 19 mars 2015

Kvartsfinal 2 på web-tv

Läs mer

onsdag 18 mars 2015

Dolphins sponsorer bjuder på Fri Entré Söndagen 22 mars kl. 16:04

Entrén öppnar kl 15:00

Läs mer

tisdag 17 mars 2015

Kamp till slutet

Efter 34 spelade matcher sedan i oktober var det äntligen dags för slutspel där Dolphins alltså ställs mot Kelly Grant´s Uppsala som man i grundserielunken har 3-1 på i inbördes matcher, men det är inga meriter som man kan ta med sig i en denna första kvartsfinal.

Läs mer

måndag 16 mars 2015

Kvartsfinal 1 hemma mot Uppsala

Läs mer

torsdag 12 mars 2015

Dolphins eller Kings

Läs mer

tisdag 10 mars 2015

Dolphins gjorde jobbet

Dolphins hemma i Stadium Arena mot ett Jämtland som gått väldigt bra nu på slutet av säsongen. För hemmalagets del gäller inget annat än seger om man ska ha kvar möjligheten att vinna grundserien, såvida inte Södertälje Kings går på en mina i Örebro ikväll.

Läs mer

tisdag 10 mars 2015

JULAFTON på Himmelstalund 13 mars
Sista grundseeriematchen i Stadium Arena för Dolphins herrar 
 

Läs mer

måndag 9 mars 2015

Heta Jämtland på besök

Läs mer

torsdag 5 mars 2015

Tredje sista i grundserien

Läs mer

tisdag 3 mars 2015

Snöplig förlust

Vinst för Dolphins i dagens match och man har säkrat en placering före Sundsvall Dragons inför slutspelet men det skulle visa sig att Dragons till slut kunde dra det längsta strået och vinna matchen.

Läs mer

måndag 2 mars 2015

Dragons på besök

Läs mer

fredag 27 februari 2015

Inget skönspel men seger

Dolphins vill väldigt gärna vinna resterande matcher i grundserien och därmed vinna den som då ger hemmaplansfördel ända in i en eventuell final. Örebro hemma i Idrottshuset var kvällens uppgift där Dolphins tvingades spela utan Dominique Morrison som ju har en lätt stukad fot.

Läs mer

torsdag 26 februari 2015

Svårspelade Örebro borta

Läs mer

måndag 23 februari 2015

Vinst med hjärtat i halsgropen

Det är nu inte mycket kvar av grundserien i basketligan och det handlar om 6 lag som gärna vill ha hemmaplansfördel och således vill komma topp 4. Dolphins har för tillfället en match mindre spelad än LF och vid vinst i dagens match skulle Dolphins ligga 6 poäng före just LF.

Läs mer

söndag 22 februari 2015

Måndagsmatch mot LF

Läs mer

fredag 20 februari 2015

HAPPY HOUR PRISER I SPORTBAREN

  Nu på måndag den 23 feb startar vi upp Happy Hour priser i Sportbaren samt ”Happy Hour Buss” från Stadium Arena.  

Läs mer

tisdag 17 februari 2015

Basketpropaganda gav seger

Dolphins vill behålla sin ledning i ligan och Solna vill hålla undan för lagen som skuggar bakifrån i kampen om en slutspelsplats. Tyvärr för Dolphins insjuknade Tomas Gaidamavicous i helgen och kunde inte vara med att spela i kvällens match men de övriga visade varför man toppar basketligan.

Läs mer

måndag 16 februari 2015

Trista nyheter för Dolphins!

Elisabeth Egnell blir proffs i Ungern.

Läs mer

måndag 16 februari 2015

Upp till bevis

Läs mer

fredag 13 februari 2015

Distinkt avslutad road trip

Varning för underskattning mot ett Nässjö som är inne i ett flow vilket för närvarande ger en play off-plats och av hävd vet vi att Dolphins har erkänt svårt för smålänningarna men denna kväll handlade det mesta om ett Dolphins som spelar med ett gott självförtroende.

Läs mer

torsdag 12 februari 2015

Full fokus gäller

Läs mer

onsdag 11 februari 2015

Styrkebesked av Dolphins

Näst sista matchen av de fem som Dolphins har på sin road trip och denna gång mot toppkonkurrenten Borås Basket, ett lag som alltid är tuffa att möta i Boråshallen. Det blir samma sak denna match där dock Dolphins var starkast och var i ledning i stort sett hela matchen.

Läs mer

måndag 9 februari 2015

Toppmöte …igen

Läs mer

fredag 6 februari 2015

Dolphins söker ny klubbdirektör

Läs mer

tisdag 3 februari 2015

Vinst efter rysare

En viktig match bland många viktiga matcher men med tanke på att Södertälje Kings har två matcher mindre spelade och samma poäng som Dolphins så inser man lätt att detta, näst intill, är en måste-match för Dolphins om man ska kunna vinna grundserien.

Läs mer

måndag 2 februari 2015

Kings borta

Läs mer

fredag 30 januari 2015

Välförtjänt seger till Uppsala

Uppsala ville verkligen vinna denna fjärde match, efter tre förluster, lagen emellan och man tar kvällen till ära hjälp av den månghövdade publiken som bjudits in för att slå rekord. Nu blev det inget publikrekord men vad gjorde väl det när hemmafavoriterna slog serieledarna.

Läs mer

torsdag 29 januari 2015

Publikrekordmatch i Fyrishov

Läs mer

onsdag 28 januari 2015

Uppvisning av Dolphins

Skulle Dolphins få en lyckad inledning på sin 5 matcher långa bortasvit mot ett taggat ecoÖrebro i Idrottshuset och därmed vara kvar i sitt winning mode eller skulle det nederlagstippade hemmalaget lyckas vinna. Svaret blev ett rungande nej även om Örebro hängde med skapligt i första halvlek

Läs mer

måndag 26 januari 2015

Dolphins på lång road trip

Nu får vi vänta ända tills tisdagen den 17:e februari innan vi får se Dolphins möta Solna Vikings hemma i Stadium Arena och innan dess har herrarna en svit på 5 raka bortamatcher som inleds imorgon tisdag mot Eco Örebro i Idrottshuset.

Läs mer

fredag 23 januari 2015

Stabil insats av Dolphins

Två lag som väldigt gärna vill komma som sämst topp 4 och som båda saknade varsin nyckelspelare. Normalt är det täta, tuffa möten lagen emellan men denna kväll var Dolphins för starka mycket tack vare bra defense större delen av matchen samt ett bra skytte.

Läs mer

torsdag 22 januari 2015

No Rush

Läs mer

fredag 16 januari 2015

Dolphins för starka

Det har ju utkristalliserats 6 lag som nu ser mycket starka ut i en otroligt jämn tabell och det är viktigt att vinna de här matcherna och åtminstone försöka hamna topp 4. Vi fick se ett decimerat LF där bland annat nyckelspelaren Christofer Ryan saknades vilket då borde gjort LF tunnare och visst blev det så men LF ska ha en stor eloge för sin starka insats.

Läs mer

torsdag 15 januari 2015

Gratismatch mot starka LF

Läs mer

tisdag 13 januari 2015

En dag på jobbet

En lång dags resa för match mot republiken Jämtland´s stolthet och ännu ett test för att se om man hunnit få ihop ett gångbart defense sedan Boråsmatchen. Efter inledningen av matchen var svaret ett rungande nej men efter halvtidsvilan hände något som kan vara användbart under resten av säsongen.

Läs mer

måndag 12 januari 2015

Jämtland borta

Läs mer

måndag 12 januari 2015

Dolphins sponsorer bjuder på Fri Entré!  16 Januari kl. 19:04

Bullkalas i Stadium Arena när vi möter LF Basket!

Läs mer

torsdag 8 januari 2015

Borås klart bättre

Toppmatcherna duggar tätt och numera handlar det ju om 6 lag inom 4 poängs marginal så vårsäsongen ser ut att kunna bli riktigt spännande. Dolphins har ju fått träna och rehaba i 9 dagar medan Borås spelade en tuff match mot Solna hemma häromdagen och frågan var vilket som passade lagen bäst.

Läs mer

onsdag 7 januari 2015

Tuffa Borås nästa

Läs mer

tisdag 30 december 2014

Magisk Micke gav vinst

Inte en hemmaförlust sedan 23 januari i år var Uppsalas facit i Fyrishov och frågan var om Dolphins skulle kunna bryta den sviten också, liksom den vinststreak som Uppsala hade i början av basketligan. Visst lyckades Dolphins med det och man har ledningen från start till mål.

Läs mer

måndag 29 december 2014

Bortamatch mot hemmastarka Uppsala

Läs mer

fredag 19 december 2014

Dolphins krossade Dragons

Sundsvall ville givetvis komma ner till Stadium Arena och knäppa Dolphins på näsan och därmed räkna in tionde raka segern innan juluppehållet och lika självklart ville Dolphins bryta den sviten och visst blev det den match man hoppats på med underhållande, effektiv basket från framförallt Dolphins sida.

Läs mer

torsdag 18 december 2014

Glödheta Sundsvall

Läs mer

onsdag 17 december 2014

Pay-per-view

Nu har du möjlighet att se matchen Dolphins vs Sundsvall Dragons. 19 december kl. 19:04  

Läs mer

tisdag 16 december 2014

Årets ledare 2014 SISU

Igår gav Norrköpings kommun och SISU ut utmärkelsen Årets Idrottsledare. 

Läs mer

torsdag 11 december 2014

Varning för Umeå

Läs mer

tisdag 9 december 2014

Välförtjänt Nässjöseger

Nässjö Basket hemma ska normalt sett vara en seger, speciellt med tanke på de skador som drabbat Nässjö på sistone. Dolphins bäste spelare på slutet, Micke Lindqvist, sparas med tanke på sina ryggbesvär men lär vara tillbaka i nästa match. Man har kört hårt under hela veckan som varit spelledig och skulle nu försöka bevisa att Solnamatchen var en tillfällighet.

Läs mer

måndag 8 december 2014

Scales ny i KFUM Nässjö

Läs mer

tisdag 2 december 2014

Total förnedring

Dolphins ville behålla sin obrutna hemmasvit och därmed få med sig 18:e raka vinsten mot Solna Vikings men det fanns absolut inget som tydde på detta efter två spelade quarters. Fortsättningen av matchen kom inte att bli bättre.

Läs mer

tisdag 2 december 2014

Inför Alvik

Läs mer

måndag 1 december 2014

Solna hemma

Läs mer

lördag 29 november 2014

…men a win is a win

Ett vilt kämpande ecoÖrebro hemma i Idrottshuset skulle kunna innebära problem för Dolphins trots placeringarna i tabellen där Dolphins härjar i toppen medan Örebro krigar i botten. Vilken batalj det blev och vilken spänning även om skönspelet inte direkt var närvarande.

Läs mer

fredag 28 november 2014

Varning för underskattning

Läs mer

onsdag 26 november 2014

Borås starkast till slut

En av storfavoriterna till SM-guldet, Borås med ligans mest namnkunniga lag, hemma i Boråshallen är alltid en mycket svår uppgift. Dolphins som hittills inte haft något favorittryck på sig har ju överraskat alla i inledningen av säsongen och man har liksom Borås 9 segrar och 2 förluster. De senaste åren har det varit riktiga prestigekamper och det var inte något undantag den här kvällen heller.

Läs mer

måndag 24 november 2014

Ännu en seriefinal

Läs mer

fredag 21 november 2014

Stabil laginsats gav seger

Nya grepp från Dolphins med ”businessmatch” mitt på dagen mot Södertälje Kings, en satsning som kanske kan sprida sig till övriga i Basketligan. Detta är ju två lag som känner varandra väl och det blir oftast mycket kamp och det blev inget undantag denna dag.

Läs mer

torsdag 20 november 2014

Returdags mot Södertälje

Läs mer

fredag 14 november 2014

Dolphins vann rysare

Skulle Dolphins kunna tagga till efter LF-matchen för att ge ett skadedrabbat Uppsala en match. Anton Gaddefors och Johan Jeansson är skadade samtidigt som Liam Rush har problem med sina knän medan Dolphins fortfarande är helt skadefria.

Läs mer

fredag 14 november 2014

Gällande lunchmatchen

Inför lunchmatchen 21 November gäller följande:

Läs mer

torsdag 13 november 2014

Ska Uppsala ta 9 raka

Läs mer

onsdag 12 november 2014

Dolphins - Northland

Lördag, 15/11, 15:30 - Stadium Arena

Läs mer

tisdag 11 november 2014

Aggressiva LF för starka

Coach Peter Öqvist i LF Basket lovade inför matchen att man skulle vara aggressiva från start, något som det varit lite sisådär med i de tidigare matcherna och visst fick Öqvist som han ville. Att Dolphins skulle kunna behålla sitt otroliga skytte från Jämtlandsmatchen var väl knappast att vänta.

Läs mer

måndag 10 november 2014

LF borta

Kan Dolphins upprepa det fantastiska skyttet som i hemmamatchen mot Jämtland så lär LF Basket få en tuff uppgift hemma i Luleå Energi Arena på tisdag kväll. Revanschlusten är garanterat stor efter förlusten borta senast i svårspelade Nässjö Sporthall.

Läs mer

fredag 7 november 2014

Enkel resa till sjunde raka

Matchen mot Jämtland är den första av tre under den närmaste veckan som Dolphins gärna vill vinna innan första omgången av basketligan är över . Målet är givetvis att försöka vinna alla tre, Jämtland, LF (borta) och nästa fredag serieledarna Uppsala hemma, men det kommer att bli en tuff vecka.

Läs mer

fredag 7 november 2014

Inte läge för underskattning
 

Läs mer

torsdag 30 oktober 2014

Knockoutstart avgjorde tidigt

Skulle Solna kunna ta en tredje raka utan sin hemvändande amerikan Jason Jones och skulle Dolphins ha hunnit landa efter tisdagkvällens basketpropaganda mot serieledarna Borås. Dolphins spelarna börjar hitta varandra och det ser onekligen ganska bra ut.

Läs mer

onsdag 29 oktober 2014

Ingen rast ingen ro

Efter den fantastiska uppvisningen mot Borås är det dags att omedelbart ladda om inför nästa omgång i basketligan. Denna gång är det Solna Vikings som står för värdskapet.

Läs mer

tisdag 28 oktober 2014

Dolphins vann prestigemötet

Storfavoriten till SM-guldet Borås i Stadium Arena för ett första möte mot ett Dolphins som i början av säsongen ”smugit fram under radarn” och vunnit matcher som man enligt förhandstipsen inte skulle klara av att vinna. Borås gick dock på en mina i en mycket svängig match mot överraskningen Uppsala och man fick även en tuff resa senast mot Jämtland. Dolphins har efter premiärförlusten borta mot Södertälje radat upp 4 raka segrar.

Läs mer

fredag 17 oktober 2014

Stabil seger till slut

Dolphins hemma mot nya bekantingen Umeå som torskat 4 av de 5 första matcherna men som ändå gjort relativt jämna matcher utan sin skadade stjärna Omar Krayem. Vi vet vad Dolphins kan men vi måste fokusera på vårt egna lag och vad vi ska prestera, säger coach Jesper Gustavsson. Dolphins går givetvis för sin tredje raka seger med samma friska och krya lag lag som senast.

Läs mer

onsdag 15 oktober 2014

Rysare mot Nässjö

Nässjö Basket borta på tisdagskvällen, ett lag som förlorat sina 3 första matcher varav 1 hemma. Laget snittar 71 poäng framåt med Brenton Butler som high-scorer med sina 16 poäng. Dolphins har efter sina 2 inledande matcher fått chansen att samspela laget på träning under 1,5 vecka vilket coach Lasse Johansson gillar och man kommer väl förberedda till Nässjömatchen. Coach Nemanja Jovanovic i Nässjö ser också med tillförsikt fram mot matchen och han hoppas att man kan få stopp på framförallt Toni Prostran och Jocke Kjellbom.

Läs mer

fredag 3 oktober 2014

Vinst i hemmapremiären

Dags för hemmapremiär i basketligan 2014/2015 mot ett ecoÖrebro som garanterat vill komma till slutspel denna säsong efter förra årets sistaplats med bara 6 segrar på 36 matcher. Man har förstärkt laget, bl a med Pierre Hampton och förre Dolphinscentern Randall Hanke som kommer att få det tufft mot Dolphins fyrtorn Jocke Kjellbom och nygamle Pawel Mroz. 

Läs mer

onsdag 1 oktober 2014

Äntligen dags

Säsongen 2014-2015 startar upp direkt med en repris av SM-finalserien från förra säsongen mot regerande svenska mästarna Södertälje. Vare sig Dolphins eller Södertälje anses enligt experterna inte höra till storfavoriterna men, vem vet, detta är idrott.

Läs mer

fredag 26 september 2014

Kallelse till årsmöte
Årsmöte 2014 i Norrköping Dolphins/Norrköpings Basketförening torsdagen den 23 oktober kl 18:30 på Enoteket/Strykbrädan.
 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar - konsekvensändring av stadgar. Handlingar finns tillgängliga på kansliet från den 14 oktober. ”After meeting” med baskettugg på Enoteket. Medlemmarna hälsas välkomna av styrelsen!

Läs mer

lördag 20 september 2014

Dolphins träningsmatch visas på webb-tv!

Läs mer

lördag 20 september 2014

Damerna träningsspelar på hemmaplan.

Läs mer

fredag 19 september 2014

Nu är biljetterna släppta!

Läs mer

torsdag 18 september 2014

Tomas Gaidamavicius återvänder till Dolphins!

Läs mer

måndag 15 september 2014

Biliartas får inte förlängt förtroende

Läs mer

söndag 14 september 2014

Prostran levererade

Tre matcher på tre dagar där den sista spelades mot Solna som Dolphins redan vunnit  över i fredagsmatchen men frågan var om det fanns möjlighet att räta ut några frågetecken efter den inte alltför imponerande matchen mot Uppsala.

Läs mer

lördag 13 september 2014

Uppsala bjöds in till seger

Nya friska tag mot Uppsala efter förra veckans förlust borta och nu hemma i Stadium Arena där dock Uppsala saknade sin stjärna Liam Rush. Fredagens vinstmatch mot Solna kanske hade gett lite råg i ryggen.

Läs mer

torsdag 21 augusti 2014

Årets försvarare förlänger!

Läs mer

torsdag 7 augusti 2014

Isländsk landslagsspelare till Dolphins!

Forwarden Sigrun Amundadottir har skrivit på för ett år i Dolphins.

Läs mer

torsdag 7 augusti 2014

Johanna Källman förlänger!

Guarden Johanna Källman förlänger med Dolphins. I dagarna skrev ”Källe” på för sitt sjunde år i klubben!

Läs mer

onsdag 6 augusti 2014

Kanadensisk forward förstärker Dolphins!!

Läs mer

måndag 28 juli 2014

Georgia de Leeuw förlänger med Dolphins!

Det har varit klart nu en tid att hon stannar i klubben. Idag är det Georgia de Leeuw som ska presenteras inför nästa säsong!

Läs mer

söndag 27 juli 2014

Nyförvärv till Dolphins dam!!

Pernilla Hanson värvas från konkurrenten.

Läs mer

lördag 26 juli 2014

Första damspelaren klar!

Stern stannar i moderklubben!

Läs mer

fredag 25 juli 2014

Damcoach klar!

Assisterande coachen tar steget upp! Jesper Sundberg blir ny coach för Dolphins dam.

Läs mer

tisdag 22 juli 2014

All roundspelare till Dolphins!

Gustav Sundström har skrivit på för ett år med Dolphins!

Läs mer

fredag 18 juli 2014

Dolphins herr fyller på truppen!

Dolphins har skrivit kontrakt med den litauiske forwarden Rytis Biliartas. Nyförvärvet blir Dolphins femte i sommar.  

Läs mer

onsdag 9 juli 2014

Lasse Johansson tar över herrarna!

Efter uttåget i finalserien i våras bestämde sig Lasse för att inte fortsätta en säsong till med Dolphins damer. Han kände att han behövde en ny utmaning efter Eurocupsuccen. Han började titta på alternativ utomlands och även civila jobb. Nu väljer han att ta över Dolphins herrlag efter Paul Burke.

Läs mer

tisdag 8 juli 2014

Amerikan klar för Dolphins!

Dolphins har gjort klart med sitt första amerikanska nyförvärv. Forwarden Dominique Morrison har skrivit på ett kontrakt över en säsong.

Läs mer

söndag 6 juli 2014

Tredje nyförvärvet klart!

Kristoffer Gafor har skrivit på för Dolphins!

Läs mer

måndag 16 juni 2014

Micke Lindquist återvänder till Dolphins!

La Bomba är tillbaka!

Läs mer

onsdag 11 juni 2014

Toni Prostran är klar för Dolphins!

Efter try-outen skrev Prostran på ett kontrakt över nästa säsong.

Läs mer

onsdag 11 juni 2014

Statistik från tisdagens match! (Try-out)

Läs mer

söndag 8 juni 2014

Spännande dagar i Stadium Arena!

Dolphins herrlag testar nya spelare!

Läs mer

lördag 10 maj 2014

Nära men ändå inte

Hetaste viljan att vinna kommer att avgöra den sista och avgörande matchen om vilket lag som står som svenska mästare säsongen 2013/14. Att det är Sveriges två bästa lag som gör upp om SM-titeln råder väl ingen tvekan om  och att det är detaljer som kommer att avgöra visar ju, att det efter 6 matcher skiljer 1 enda poäng, 75,50 - 75,33 i snitt per match, mellan lagen till Södertäljes fördel.

Läs mer

torsdag 8 maj 2014

Mental kollaps inför storpublik

Dolphins hade 3-2 i vinster mot regerande svenska mästarna Södertälje Kings och frågan var om man skulle klara av att vinna den 6:e matchen som ger ett SM-Guld. Tidigare matcher har varit tuffa och jämna och en sak var klar – Vedran´s grabbar skulle knappast lägga sig ned och dö.

Läs mer

onsdag 7 maj 2014

Dolphins vill vinna guldet på hemmaplan!

Fem matcher har spelats i finalserien. Dolphins har vunnit tre av dem, vilket betyder att man nu är endast en vinst ifrån guldet!

Läs mer

fredag 2 maj 2014

Biljetterna för SM Final 6 är släppta!  Sista hemma matchen för säsongen.

Torsdagen den 8 maj kl. 19:04 i Stadium Arena!

Läs mer

tisdag 29 april 2014

Aggressivt Södertälje vann rättvist

Två täta matcher precis som det ska vara i en SM-Finalserie där Södertälje Kings fick den första som en gåva medan Dolphins steppade upp sitt defense och därmed stal en bortaseger och nu gäller det för Dolphins att försvara sin hemmaplan i den så viktiga tredje finalen.

Läs mer

måndag 28 april 2014

SM-FINAL 3 i Stadium Arena

Efter två matcher i Södertälje vänder nu finalserien till Norrköping för två raka matcher i Stadium Arena. Uppkast, tisdag, 19:04!

Läs mer

lördag 26 april 2014

Stulen seger i final 2

Förlust efter stor dramatik i den första finalen men Dolphins kommer rejält taggade och vill verkligen kvittera men man kommer till spel utan kapten Adnan Chuk som insjuknat i vattenkoppor. Stämningen i truppen är dock på topp och man åker inte till Södertälje för att förlora ännu en gång.

Läs mer

torsdag 24 april 2014

Förlust efter sekunddrama

Dags för den första SM-finalen 2014 mot regerande svenska mästarna Södertälje Kings som tog sig till final genom att i sjunde och avgörande matchen hemma slå ett tappert kämpande Uppsala i en tät och spännande match. Dolphins har nu haft en vecka att förbereda sig på bästa sätt och man kommer rejält spelsugna till denna första finalmatch.

Läs mer

torsdag 24 april 2014

Se matchen Södertälje Kings vs Dolphins live i samarbete med viasat.

Första SM Final matchen

Läs mer

tisdag 22 april 2014

Finalrepris från 2012, Södertälje Kings - Norrköping Dolphins!

Norrköping Dolphins - Södertälje Kings! Medias drömfinal?

Läs mer

torsdag 17 april 2014

Dolphins i SM-final

Efter femte semifinalens knappa förlust i Boråshallen var det nu dags för Dolphins att stänga den här serien och ladda för final mot Uppsala/Södertälje …eller! Dolphins har sett riktigt taggade ut på de senaste träningarna vilket garanterat Borås också har gjort så det borgar för en riktigt bra match.  

Läs mer

onsdag 16 april 2014

I morgon har Dolphins chansen att på hemmaplan säkra en plats i SM-finalen!

Dolphins som redan har spelat tre finaler, utav fyra möjliga, på 10-talet skulle därmed gå in i sin fjärde finalserie på fem år! Men först krävs en till vinst.

Läs mer

tisdag 15 april 2014

Dolphins en hemmaseger från final

Borås med kniven på strupen mot ett Dolphins som sett riktigt starka ut under slutspelet och nu är alla friska och krya så det fanns all anledning till att det skulle bli en bra tillställning. Frågan var om våra gubbar skulle få deras nyckelspelare att hålla sig på en acceptabel nivå.

Läs mer

söndag 13 april 2014

Matchboll för Dolphins

Dags för fjärde semifinalen mot Borås där Dolphins leder med 2-1 efter att man stulit den första bortamatchen i Boråshallen. Ny match, nya förutsättningar och intressant att se om Dolphins åter kan visa upp den basketpropaganda som man briljerade med i fredagens match.  

Läs mer

fredag 11 april 2014

Uppvisning i en guarter räckte

Borås hemma i Stadium Arena i semifinal nummer 3 och 1-1 i matcher efter Dolphins roadtrip till Boråshallen där senaste mötet vanns av hemmalaget mot ett Dolphins sargat av sjukdomar.Två viktiga hemmamatcher, fredag och söndag, står på schemat där Dolphins gärna tar två segrar.

Läs mer

fredag 11 april 2014

Semifinal 3 på hemmaplan!

Ikväll 19:04!

Läs mer

torsdag 10 april 2014

Sjukdomsdrabbat Dolphins föll

Efter Dolphins sköna första seger borta i semifinalserien mot Borås var det dags för den andra, för Borås, mycket viktiga hemmamatchen. Dolphinsspelarna har förhoppningsvis piggnat till och kan bjuda på samma fina föreställning som i måndags.

Läs mer

onsdag 9 april 2014

Tråkiga nyheter från Dolphins läkare

Läs mer

måndag 7 april 2014

Spännande final 2 väntar!

Då är det dags för hemmaplan då den 2:a finalmatchen i bäst av 5 ska avgöras tisdag 8 april kl.19.00 i Stadium arena.

Läs mer

måndag 7 april 2014

Semifinal!

Tabelltvåan Borås står för motståndet.

Läs mer

lördag 29 mars 2014

Dolphins i semifinal
 

Frågan var om Dolphins skulle avgöra kvartsfinalerna mot Solna Vikings i tre raka och på så sätt kunna få ett par dagars extra möjlighet till träning och rehabilitering. I de två tidigare matcherna har Dolphins visat sig vara starkare och har ju nu sex raka vinster mot Solna den här säsongen.

Läs mer

onsdag 26 mars 2014

DOLPHINS DAMER KLARA FÖR FINAL!!!

Förlusten på hemmaplan var bara ett "olycksfall", då man säkrade en finalplats genom att besegra Udominate ikväll på bortaplan via 72-81 (18-17 19-22 15-21 20-21)

Läs mer

tisdag 25 mars 2014

Matchboll på lördag
 

Dags för kvartsfinal två på två dagar och denna gång borta i Solnahallen mot ett revanschsuget Solna Vikings. Efter en något svajig första kvartsfinal där dock Dolphins drog längsta strået var det frågan om vilket lag som bäst skulle klara det täta spelschemat.

Läs mer

måndag 24 mars 2014

Bra start i slutspelet

Dags för slutspel och då gäller inga gamla meriter, som fyra raka segrar i grundserien, utan då handlar det om först till tre vunna matcher. Solna som gjort fyra jämna matcher, nu utan stabile Mats Levin, mot ett helt kurant Dolphins.

Läs mer

måndag 24 mars 2014

Äntligen är det dags för slutspel!

Dolphins – Solna, måndag 19:04 i Stadium Arena

Läs mer

torsdag 13 mars 2014

Nödvändig seger

Dolphins mot ecoÖrebro i Stadium Arena och fortsatt kamp om den så viktiga tredjeplatsen inför kvartsfinalerna. Örebro gjorde en riktigt bra match i tisdags mot seriesuveränen Södertälje så det finns inget utrymme för underskattning från Dolphins sida.

Läs mer

måndag 10 mars 2014

Stort hjärta räckte inte

Skulle det vara möjligt för Dolphins att vända den här kvartsfinalen mot Tonybet, det bästa lag som spelat i Stadium Arena på flera säsonger, eller var det tack och adjö för denna gången i BBL och full fokus på svenska basketligan istället?

Läs mer

söndag 9 mars 2014

Tonybets skytte avgjorde

Dags för kvartsfinal mot litauiska Tonybet (fd Rudupis) i Stadium Arena, ett lag som kan visa sig vara för svåra för Dolphins.

Läs mer

söndag 9 mars 2014

Vinna eller försvinna?

Dolphins - Tonybet!

Läs mer

fredag 7 mars 2014

Behaglig seger mot Solna

Nya tag mot tredjeplatsen i ligan inför slutspelet efter tisdagens farsartade föreställning, nu mot Solna Vikings i Solnahallen. Solna är absolut inget dåligt lag så det borde bli en tuff match speciellt med tanke på det otroligt tunga program Dolphins har just nu.

Läs mer

tisdag 4 mars 2014

Bra skytte avgjorde

Tre bra, täta matcher mot regerande svenska mästarna och suveräna ligaledarna Södertälje Kings där Kings vunnit sina två hemmamatcher medan Dolphins vann i Stadium Arena och poängskillnaden är bara +7 för Kings på de tre matcherna. Dolphins vill gärna behålla tredjeplatsen till slutspelet och vill alltså inte ge Vedran Bosnic en premiärseger som Sveriges nya förbundskapten.

Läs mer

måndag 3 mars 2014

Glada nyheter för alla Dolphinssupportrar!

Dolphins kommer att spela båda sina BBL kvartsfinaler på hemmaplan!

Läs mer

måndag 3 mars 2014

Regerande mästarna måste besegras!

Dolphins behöver en vinst på tisdag för att ha fortsatt kontroll över 3:e platsen.

Läs mer

söndag 2 mars 2014

Basketpropaganda i en quarter räckte

Det skulle inte finnas den minsta lilla möjlighet att Barons Kvartals skulle kunna vända på den här åttondelsfinalen utan Dolphins skulle vinna stort beroende på hur coach Paul Burke skulle välja att spela laget och visst blev det så.

Läs mer

fredag 28 februari 2014

Uppsala visade bäst vilja

Uppsala borta i Fyrishov brukar bli tuffa matcher så sannolikheten att det blir likadant denna gång är stor. Uppsnacket för publiken började tidigt i veckan där man uppmanar publiken att klä sig i rött, ”READORDEAD”, vilket ska hjälpa hemmalaget till en viktig seger.

Läs mer

fredag 28 februari 2014

Superhelgen smygstartar på 24NT!

Se Uppsala - Dolphins live!

Läs mer

tisdag 25 februari 2014

Lugn seger mot Barons

Åttondels final i BBL borta mot lettiska Barons Kvartals, ett lag som inte mött förut och tillika Edgars Jeromanovs gamla lag. Barons slutade fyra i sin grupp och Dolphins tvåa i sin så det fanns en förhoppning om en vinst i den här bortamatchen.

Läs mer

tisdag 25 februari 2014

Dolphins 8-delsfinal i BBL sänds på webb-tv!

Följ matchen här:

Läs mer

fredag 21 februari 2014

Dolphins bäst i toppmötet

Tre raka förluster mot Borås Basket hittills i mycket täta matcher och nu dags för den fjärde och sista innan slutspelet. Borås utan sitt fyrtorn Mike Palm, näsopererad, och Roope  Ahonen, fotskadad, mot ett helt och rent Dolphins kunde kanske betyda en seger för hemmalaget.

Läs mer

torsdag 20 februari 2014

VOICE GAME: Dolphins - Borås!

Fredag 19:04!

Läs mer

tisdag 18 februari 2014

Dolphins dominanta

LF basket borta i Luleå Energi Arena stod på menyn för dagen för Dolphins, en match där LF fått in två nya spelare jämfört med förra bortamötet. Det gäller att försöka behålla tredjeplatsen i ligan för att få de så viktiga matcherna i slutspelet på hemmaplan.

Läs mer

tisdag 18 februari 2014

Kvällens bortamatch sänds på NT24!

LF Basket - Dolphins, 19:00, Luleå Energi Arena.

Läs mer

söndag 16 februari 2014

Slutspel i BBL!!

Lottningen av BBL:s slutspel är klart. Dolphins åker till Riga!

Läs mer

söndag 16 februari 2014

Klar vinst i BBL

Redan slutspelsklara Dolphins mot jumbon i BBL grupp A Tyco Rapla, ett lag där bara en enda spelare inte är född på -90-talet, kunde väl bara sluta med seger för hemmalaget. Intressesant att se om Dolphins kunde upprepa sitt finessrika och effektiva offense som i senaste matchen mot Nässjö i fredags.

Läs mer

fredag 14 februari 2014

Spektakulärt offense avgjorde

KFUM Nässjö hemma i Stadium Arena borde bli en jämn match med tanke på att Dolphins vill behålla sin position i tabellen samtidigt som Nässjö definitivt inte har gett upp möjligheten att kriga sig till en slutspelsplats.

Läs mer

tisdag 11 februari 2014

Ännu en rysare

Det är alltid tuffa matcher mot Sundsvall Dragons och i de två tidigare den här säsongen har lagen vunnit sina matcher hemma. Nu när det närmar sig slutspel så är det viktigt att vinna sina matcher med tanke på hemmaplansfördelen som detta ger.

Läs mer

fredag 7 februari 2014

Två sviter sprack 

Skulle det bli fjärde eller nittonde raka det var frågan, Borås som vill bryta den trista trenden och ett Dolphins som givetvis vill förlänga sin svit. Det kom att bli en mycket bra basketmatch mellan två bra lag som definitivt kan komma att mötas i en final.

Läs mer

torsdag 6 februari 2014

Inför toppmatchen mot Borås!

Läs mer

tisdag 4 februari 2014

Vinst med hjärtat i halsgropen

Hemmastarka Dolphins mot ett Jämtland med nyförvärvet Ken Brown där Dolphins hade revansch att kräva efter förlust i Östersund senast lagen möttes. Det kom att bli makalös match med två förlängningar där hemmalaget drog det längsta strået.

Läs mer

tisdag 4 februari 2014

Tack alla ni som ställde upp på enkronasmatchen den 26:e

Tack alla ni som ställde upp på enkronasmatchen den 26:e

Läs mer

måndag 3 februari 2014


Jämtland på besök i Stadium Arena!

Läs mer

söndag 2 februari 2014

Bra andra halvlek räckte

I första mötet i början på december vann Dolphins borta med 15 poäng men situationen är nu att Tallinna Kalev krigar för en plats i slutspelet, en plats som redan är klar för Dolphins som ändå gärna vill förlänga sin svit av vinster i Stadium Arena.

Läs mer

lördag 1 februari 2014

Dolphins - Tallinna Kalev!

Söndag 2/2, 16:00, Stadium Arena!

Läs mer

fredag 31 januari 2014

Skön bortaseger mot eco Örebro

Det är hög tid nu att visa de andra ligalagen att Dolphins kan vinna alla matcher, även de på bortaplan, för att skaffa den respekt som krävs i ett stundande slutspel. Det kändes rätt att börja en bortasvit ikväll med en vinst mot eco Örebro.

Läs mer

fredag 31 januari 2014

EcoÖrebro - Dolphins!

Dolphins gästar bottenlaget.

Läs mer

tisdag 28 januari 2014

Tufft defense avgjorde

Ett av de förhandstippade lagen till SM-guldet Uppsala Basket hemma för Dolphins i Stadium Arena där coach Kelly Grant tillsammans med forna Dolphinsspelarna Dee Ayuba och Stefan Grundberg väldigt gärna ville spräcka Dolphins hemmasvit.

Läs mer

måndag 27 januari 2014

Dolphins - Uppsala!

Läs mer

måndag 27 januari 2014

Tack Ken Brown för din tid i Dolphins! 

Jermont Horton ersätter Ken Brown.

Läs mer

söndag 26 januari 2014

Seger mot ett starkt Solna

Efter veckans match i BBL, där det från Dolphins sida visades upp attityd och hjärta, var det dags för Solna Vikings hemma i Stadium Arena, ett lag  som Dolphins vunnit över två gånger denna säsong och vid båda tillfällena med 13 poäng. 

Läs mer

söndag 26 januari 2014

Vinst mot Visby!

Dolphins damer tog en stabil seger trots en darrig inledning, bäst i hemmalaget var Karakasevic med 18 poäng och starkt spel under båda korgarna. 78-62 (17-16 88-18 71-12 88-16) 

Läs mer

fredag 24 januari 2014

Stort hjärta vinner matchen

Skulle coach Burke spela nye Jermont Horton från start, skulle Jekabpils ge järnet för att ta hem den här matchen? Svaret blev ja på båda frågorna och den fåtaliga publiken kom att få se en kanonad från 3-poängslinjen och ända ner till downtown.

Läs mer

fredag 24 januari 2014

Första testet för Horton

Frågan är om Dolphins ska kunna behålla segersviten hemma i Stadium Arena och i kvällens match står lettiska Jekabpils för motståndet, ett lag som slog Dolphins i höstmötet på andra sidan Östersjön.

Läs mer

tisdag 21 januari 2014

Första quartern sänkte Dolphins

Södertälje borta för Dolphins som kommer till spel utan Jan Tomanec, infektion i en tand, och Jermont Horton som ännu inte har fått alla papper klara. Förra matchen gick ju till förlängning där Södertälje drog det längsta strået och vann med 7 poäng mycket tack vare Tony Bizaca som i matchen satte 44 poäng.

Läs mer

onsdag 15 januari 2014

Borås vägrar förlora

Kunde Dolphins borta mot ett hittills obesegrat Borås bryta sviten, ett Dolphins, som fått tillbaka Will Walker, som väldigt gärna ville förbättra sin bortastatistik. Borås har, som klyschan säger, verkligen en sjätte spelare i publiken som var fulltalig även denna kväll.

Läs mer

tisdag 14 januari 2014

Dolphins gästar rekordlaget!

Läs mer

söndag 12 januari 2014

Horton testas av Dolphins!

  Dolphins har skrivit ett två veckors try-out kontrakt med Jermont Horton, en 198 cm lång guard med meriter från bl.a. Rumänien och Turkiet. Han startade säsongen med laget Sparta i Luxemburg där han snittade 20.3 poäng och 9.7 returer per match. Han lämnade Sparta vid juluppehållet.  

Läs mer

fredag 10 januari 2014

Bekväm seger i BBL

Frågan var om Dolphins skulle kunna ta ytterligare en hemmavinst, denna gång mot ett Valmiera i BBL som man krigar mot om en plats i slutspelet. Bortamatchen mot Valmiera i höstas vanns enkelt av ett storspelande Dolphins med 24 poäng men skillnaden nu är frånvaron av Will Walker som ännu inte är spelklar.

Läs mer

torsdag 9 januari 2014

Viktig match i BBL!

Fredagens match är en viktig match i striden om slutspelsplatserna. Dolphins ligger 2:a och Valmiera 3:a. Bakom jagar Rakvere och Jekabpils. 4 lag går till slutspel!

Läs mer

tisdag 7 januari 2014

Hemmasviten obruten

Förra mötet i Stadium Arena lyckades Dolphins vinna över LF med 6 poäng och det brukar vara täta matcher mellan lagen. Läget i lagen är lite annorlunda den här gången beroende på skador och sjukdomar men det kom ändå att bli en tät och spännande match.

Läs mer

måndag 6 januari 2014

Jefimija Karakasevic till Dolphins!

Hon startade säsongen i Northland, men fick sparken. Nu är Jefimija Karakasevic tillbaka i Sverige med revansch i sikte.

Läs mer

måndag 6 januari 2014

Klassikermötet: Dolphins - LF Basket!
Tisdag 19:04, Stadium Arena

Genom åren har publiken i Norrköping och Luleå fått uppleva flera härliga fighter, fyllda med mycket känslor mellan lagen. I år har vi fått uppleva två jämna tuffa. Mycket talar för att det kommer att bli lika spännande den här matchen.

Läs mer

måndag 30 december 2013

Det behövs ett Gott Nytt 2014

Skulle Dolphins ta en bortaseger i årets sista match mot ligans jumbo KFUM Nässjö eller skulle problemen på bortaplan kvarstå. Nässjö är ju i stort behov av poäng och borde vara minst lika intresserade som Dolphins av att vinna.

Läs mer

fredag 20 december 2013

Sundsvall för starka

Sundsvall Dragons borta för ett Dolphins utan en skadad William Walker borde kunna bli en tuff uppgift men samtidigt en rejäl utmaning för de övriga spelarna där alla måste kliva fram.Sundsvall vill garanterat vinna för komma närmare i tabellen där Dolphins ligger en bit före.

Läs mer

fredag 20 december 2013

Inför kvällens bortamatch mot Sundsvall Dragons!

Läs mer

torsdag 19 december 2013

En delfin som årets östgöte?

P4 Östergötland börjar summera 2013. Nu är det dags att rösta fram Årets östgöte 2013! 

Läs mer

tisdag 17 december 2013

Bortaförlust igen

Dolphins på plats i republiken Jämtland för match mot Jämtland Basket, ett lag som har varit ganska skadedrabbat men som kommer att kriga ordentligt för att undvika samma storförlust som i Stadium Arena tidigare under säsongen. Alla är pigga och spelsugna i Dolphins.

Läs mer

tisdag 17 december 2013

Dubbla matcher ikväll!

Läs mer

fredag 13 december 2013

 Rydgren matchens lirare

Dolphins mot ecoÖrebro i Stadium Arena borde innebära vinst, även om Örebro fått ett nytillskott i form av fightern Rhys Carter. Örebro har säkert fått stärkt självförtroende efter segern i streckmötet mot Jämtland senast. Dolphins mönstrade fullt lag och ville inte spräcka sin hemmasvit.

Läs mer

torsdag 12 december 2013

Norrköping Dolphins Ungdom årets förening 2013!

Den 11 december fick Norrköping Dolphins Ungdom ta emot priset som Årets förening 2013 vid en ceromin som hölls hos SISU Idrottsutbildarna i Norrköping. 

Läs mer

tisdag 10 december 2013

Full pott i österled

Dolphins roadtrip i Estland gav en vinst mot Tallinna Kalev på måndagskvällen och därefter var det dags för en 6-milatur söderut för match mot Tyco Rapla, ett lag som hittills bara vunnit en av sina 5 spelade matcher. Frågan var om Dolphins skulle fortsätta att surfa på bortavinstvågen.

Läs mer

måndag 9 december 2013

Inga mellanmjölksmatcher i Stadium Arena!

  Den här veckan kommer att bli pricken över i:et på en fantastisk baskethöst i Stadium Arena! Dolphins höstsäsong på hemmaplan kan och ska summeras med ett ord, succé!  

Läs mer

fredag 6 december 2013

Dolphins ägde Solnahallen

Efter veckans stormatch i BBL var det dags för Solna Vikings borta i Solnahallen, ett lag  som Dolphins vann över i slutet av oktober hemma med 13 poäng. Tillkommit i Solna har Nisse Hedström gjort medan Dolphins kommer med samma lag som mot finska Pyrintö.

Läs mer

tisdag 3 december 2013

Högklassigt defense avgjorde

Frågan var om Dolphins skulle kunna behålla sin hemmasvit mot ett mycket starkt Pyrintö som har gått som tåget i BBL med 6 raka segrar och dessutom slagit poängrekord två gånger om med 117 poäng som topp. Bortaförlusten med 13 poäng, 78-65, kommer i en helt annan dager då man följer Pyrintos framfart mot övriga lag i Grupp A.

Läs mer

tisdag 3 december 2013

BBL: Dolphins - Pyrintö!

Dolphins söker revasch på finska Pyrintö!

Läs mer

fredag 29 november 2013

Kellys hjältar för svåra

Ett av de förhandstippade lagen till SM-guldet Uppsala Basket hemma i Fyrishov brukar bli jämna tillställningar och det mesta pekade väl på att det skulle bli likadant denna kväll. Dolphins vann hemma efter att ha avgjort och säkrat segern först i andra halvlek.

Läs mer

fredag 29 november 2013

Inför kvällens bortamatch mot Uppsala!

Läs mer

tisdag 26 november 2013

Basketpropaganda mot Södertälje

Svenska mästarna i Stadium Arena i ett möte med mycket prestige för båda lagen. Sedan förra mötet i Täljehallen har Södertälje förstärkt i form av en återvändande Tobias Borg, medan Dolphins förhoppningsvis har kommit ännu en bit mot den tänkta formen och som de flesta vet så vann ju Södertälje hemma efter förlängning i en mycket bra basketmatch.

Läs mer

måndag 25 november 2013

Inför toppmötet i Basketligan!

Dolphins - Södertälje Kings!

Läs mer

lördag 23 november 2013

Mark på bortaplan för damerna!

Dolphins damer åker till Kinna för att möta Mark på söndag 24/11 kl.16.00.

Läs mer

lördag 23 november 2013

Coach Paul Burke gästade "Sportstan"!

Läs mer

tisdag 19 november 2013

Onödig bortaförlust

LF basket borta i Luleå Energi Arena stod på menyn för dagen för Dolphins, en match som borde bli riktigt jämn. Hemma i Stadium Arena vann ju Dolphins för en månad sedan med 6 poäng efter en tuff match och nu har LF Basket förstärkt med en meriterad spelare i skepnad av Keith McLeod.

Läs mer

tisdag 19 november 2013

Inför kvällens Webb-sända bortamatch mot LF!

Kvällens match sänds på Webb-TV!

Läs mer

söndag 17 november 2013

Säker seger mot Nässjö

Hemmamatch i Stadium Arena kan väl bara sluta på ett sätt med tanke på att KFUM Nässjö hittills inte lyckats gå segrande ur någon av de 9 matcher man spelat men för den minnesgode är det lätt att komma ihåg hur ett spelsuget KFUM Nässjö körde över ett stjärnspäckat Dolphins under förra säsongen.

Läs mer

lördag 16 november 2013

Basketsöndag i Stadium Arena!

Inför Dolphins - Nässjö!

Läs mer

fredag 15 november 2013

Kom och  prova på basket med Dolphins Herr och Damlag!!

Lördag 12:00 - 14:00 i Stadium Arena!

Läs mer

tisdag 12 november 2013

Pyrinto för starka i BBL

Bortamatch i finska Tammerfors mot Tamperen Pyrinto stod på schemat för Dolphins som tvingades åka iväg utan en sjuk William Walker. Pyrinto var fast beslutna att ta sin tredje raka seger och visst lyckades det trots bra motstånd länge i matchen från Dolphins sida.

Läs mer

tisdag 12 november 2013

BBL: Pyrintö - Dolphins

Ikävll gästar Dolphins herrar Tammerfors och Pyrintö. Matchen startar 17:30!

Läs mer

fredag 8 november 2013

Kjellbom gjorde skillnad

En vinst på hemmaplan mot just Sundsvall Dragons känns ju alltid bra och frågan är givetvis hur mycket oroligheterna inom klubben har tagit på spelare och coach Öqvist, eller om det tvärtom har stärkt laget. Dolphins är i alla fall beredda och har en skön känsla efter de senaste matcherna med bra spel och en alltmer stigande formkurva.

Läs mer

torsdag 7 november 2013

Toppmatch i Basketligan!

Imorgon, fredag, tar Dolphins emot Sundsvall Dragons hemma i Stadium Arena! Uppkast: 19:04.

Läs mer

tisdag 5 november 2013

Styrkebesked av Dolphins

Hemmamatch i Stadium Arena med ett Dolphins i winning mode, laget har inte förlorat hemma ännu denna säsong, mot ett Jämtland som kommer från en framgångsrik holmgång i hemmamötet med Sundsvall, där man vann efter förlängning. Båda lagen är friska och krya och kom således till spel med fullt manskap.

Läs mer

tisdag 5 november 2013

Inför kvällens match mot Jämtland!

Uppkast: 19:04

Läs mer

fredag 1 november 2013

Förväntad bortaseger

ecoÖrebro borta i basketligan, ett Örebro som hittills inte har någon seger på de 6 första matcherna, mot ett Dolphins som kommer till spel med en positiv känsla, inte minst från storvinsten i BBL i tisdags. Örebro har 3 knappa förluster hemma i Idrottshuset där man har ett poängsnitt på 80-86 mot ett Dolphins som har två förluster (Borås och Södertälje) på tre bortamatcher och ett poängsnitt på 83-82.

Läs mer

fredag 1 november 2013

Inför bortamatchen mot ecoÖrebro!
 

Ikväll går Dolphins för sin femte vinst, Örebro borta står på schemat!

Läs mer

tisdag 29 oktober 2013

Effektivitet gav storseger

På förhand kan det kanske synas som en enkel uppgift för Dolphins mot Tarvas i BBL eftersom båda lagen mött Valmiera där Dolphins vann lätt borta och Tarvas förlorade knappt hemma i en poängrik match, men å andra sidan vann Tarvas hemma med en poäng över Jekabpils som i sin tur vann på hemmaplan över Dolphins med 5 poäng. Ibland är idrotten logisk.

Läs mer

tisdag 29 oktober 2013

Inför kvällens match mot Rakvere Tarvas!

  Dolphins spelar ikväll sin första Baltiska match på hemmaplan. Estländska Rakvere Tarvas står för motståndet.  

Läs mer

fredag 25 oktober 2013

En halvlek räckte till seger

Dolphins behövde egentligen inte vara så ledsna efter förlusten borta mot Södertälje Kings i tisdags med tanke att spelet och laget fungerar allt bättre och det var bara små detaljer som tyvärr avgjorde. Solna Vikings som ju vann över Dolphins i en av träningsmatcherna har hittills blandat och gett i ligan så det är svårt att veta om de är fågel eller fisk.

Läs mer

torsdag 24 oktober 2013

Inför Dolphins - Solna!

På fredag gästas Stadium Arena av Solna Vikings, uppkast som vanligt, 19:04!

Läs mer

onsdag 23 oktober 2013

Förlust efter förlängning

E4-derby i Täljehallen mot regerande svenska mästarna Södertälje Kings för ett taggat Dolphins med en mycket positiv anda i truppen. Dolphins ville mycket gärna behålla känslan från hemmavinsten mot Uppsala, något som kanske var nödvändigt mot ett Kings som startat säsongen med 5 raka segrar. Snygg gest av hemmalaget som innan matchen blomsterprydde kapten Adnan Chuk som tack för åren i Södertälje.

Läs mer

tisdag 22 oktober 2013

Inför Dolphins - Kings!

Läs mer

lördag 19 oktober 2013

Favoriterna krossades i Stadium Arena!

  Efter en jämn och spännande första halvlek lade Dolphins i en ny växel och sprang i från Uppsala och vann enkelt med 76-60.  

Läs mer

fredag 18 oktober 2013

Kali Bennett provspelar med Dolphins!

  Under fredagen anländer en ny testspelare till Dolphins, amerikanen Kali Bree Bennett. Förhoppningarna är att hon ska bli den som förstärker laget in för Eurocupspelet.  

Läs mer

fredag 18 oktober 2013

Ökat samarbete ska ge resultat

Sommarens EM-framgångar har gett energi till svensk basket i sin helhet. De tio föreningarna i Basketligan herr grundade igår officiellt en ligaförening för att stärka samarbetet föreningarna emellan och för att utveckla svensk basket tillsammans med det Svenska Basketbollförbundet. Till ordförande valdes LF Baskets ordförande Roland Marklund. - Det är dags för verkstad och jag gläds över att tillsammans med de andra föreningarna och förbundet flytta fram positionerna för svensk basket, säger Marklund.

Läs mer

torsdag 17 oktober 2013

Favoriterna på besök!

  Media och bettingbolagens stora guldfavorit kommer imorgon till Stadium Arena. Uppsala basket fick flera förhandstips på årets upptaktsträff och de ser sig själva som årets guldfavorit.    

Läs mer

måndag 14 oktober 2013

Inför Borås Basket - Dolphins

Läs mer

fredag 11 oktober 2013

Kvällens match i BBL visas på Webb-TV!

Läs mer

tisdag 8 oktober 2013

Dolphins starkast i tuff drabbning

Dolphins med en seger i bagaget mot ett revanschsuget LF som ju förlorade sin första match var det som gällde på tisdagskvällen. Två lag med liknande förutsättningar inför ligastarten med en hel del nya spelare som kanske inte riktigt hittat sina roller ännu.

Läs mer

måndag 7 oktober 2013

Hemmapremiär mot LF Basket, tisdag 19:04!

Dolphins - LF Basket!

Läs mer

söndag 6 oktober 2013

Bekväm premiärseger

Efter en lång skön sommar är det så äntligen dags för ligapremiär säsongen 2013/2014. Dolphins kommer till spel med ett nästan helt nytt lag som ser mycket intressant ut, ett Dolphins som lyser av harmoni och har man bevittnat träningarna kan man inte undgå att notera hur kul man har tillsammans, något som förhoppningsvis kommer att spegla resultaten.

Läs mer

söndag 6 oktober 2013

Inför basketligapremiären, som direktsänds på viasatsport.se, Nässjö - Dolphins!

Idag är dagen vi alla har väntat på och längtat efter! Idag börjar den NYA säsongen!    

Läs mer

fredag 4 oktober 2013

Kaj Krantz tackar för sig efter 21 år!

Dolphins årsmöte 2013 valde på onsdagskvällen Mattias Ottosson till ny styrelseordförande efter Kaj Krantz som avböjt omval. Men Kaj lämnar ingalunda basketens finrum! Samma årsmöte valde nämligen Kaj Krantz till föreningens förste hedersordförande genom tiderna.

Läs mer

torsdag 3 oktober 2013

Adnan Chuk är Dolphins nya lagkapten!

Paul Burke har utsett Adnan Chuk till Dolphins nya lagkapten.

Läs mer

torsdag 3 oktober 2013

Se videointervju med Bettan efter vinsten mot Eskilstuna

Läs mer

onsdag 2 oktober 2013

Se videointervju med Lasse Johansson inför matchen mot Eskilstuna

Läs mer

tisdag 1 oktober 2013

Norrköping Dolphins vill tacka Micke Lindquist för alla år och fina minnen vi har skapat tillsammans.
 

Micke kom till stan efter säsongen 08-09. Dolphins hade åkt ut i semifinal mot Sundsvall, och Micke kom inte närmare ett efterlängtat SM-Guld med 08 Stockholm.  

Läs mer

torsdag 26 september 2013

Dolphins bjuder in till turnering!

Läs mer

söndag 22 september 2013

Förlust mot Uppsala

Herrarna förlorade träningsmatchen mot Uppsala.   Efter en jämn match, gjorde Uppsala ett ryck i den sista perioden och vann med, 68-82.

Läs mer

lördag 21 september 2013

Förlust för herrarna mot Solna!

  Dolphins herrar fick se sig besegrade i premiärmatchen på hemmaplan. Laget visade stundtals upp fin anfallsbasket och individuella prestationer av den högre klassen, vilket bådar gott inför framtiden.  

Läs mer

måndag 16 september 2013

Dolphins besegrade Telge!

  Efter att ha ryckt rejält i tredje perioden höll Dolphins undan och vann till slut med 80-70.  

Läs mer

måndag 16 september 2013

 
Dolphins damer tog säsongens första vinst!
 

  Efter storförlusten igår, tog Dolphins nya tag idag och besegrade enkelt polska Gdynia. Siffrorna skrevs till 65-42.  

Läs mer

söndag 15 september 2013

Tre spelare har skrivit på för herrlaget!

  Niklas Rydgren, Ludde Wissing och Adi Kadrispahic har alla skrivit på för spel i Dolphins kommande säsong.  

Läs mer

söndag 15 september 2013

Förlust i första träningsmatchen

  Helgens första träningsmatch i Polen slutade med en förlust för Dolphins damer. Polska Energa vann matchen med övertygande siffror, 85-58.  

Läs mer

torsdag 12 september 2013

Dolphins herrar förbereder sig på hemmaplan!

Inför säsongen kommer Paul Burke och hans mannar att spela tre träningsmatcher, alla på hemmaplan!

Läs mer

tisdag 10 september 2013

En av förra säsongens stora profiler i Basketligan har skrivit på för Dolphins. Amerikanen William Walker lämnar Luxemburg för spel i Dolphins.

William har i Ligan tidigare spelat för Södertälje, där han var lagkompis med Adnan Chuk. Däreftergjorde han två sejourer i Solna och nu senast spelade han för Nässjö Basket.

Läs mer

fredag 6 september 2013

Kallelse till årsmöte
 

Årsmöte 2013 i Norrköping Dolphins/Norrköpings Basketförening onsdagen den 2 oktober kl 18:30 i Stadium Arena.  

Läs mer

fredag 6 september 2013

21 lag i årets Baltiska Liga Nu är gruppindelningen för den Baltiska ligan klar.

Ligan spelas i tre grupper med sju lag i varje, vilket betyder tolv matcher per lag. Alla möter alla i sin grupp, både hemma och borta.

Läs mer

onsdag 4 september 2013

Center till damlaget!

Läs mer

fredag 30 augusti 2013

Dolphins - Borås 56 - 91!

Det blev en tuff eftermiddag i Tranås för våra unga killar, men en väldigt nyttig erfarenhet för killarna. Här är Coach Burkes tankar om matchen.

Läs mer

fredag 30 augusti 2013

Årets center i Tjeckien är klar för Dolphins.

Eurobasket.com utsåg förra säsongen Jan Tomanec till årets center i den tjeckiska ligan. Han är 205cm lång och kan användas på båda insidepositionerna.

Läs mer

torsdag 29 augusti 2013

Dolphins har kontrakterat sitt första amerikanska nyförvärv, guarden Ken Brown.

Ken som är 185cm lång kommer användas som en combo guard bredvid Edgars och Adnan.

Läs mer

onsdag 28 augusti 2013

Efter att ha imponerat under sin try-out har Nemanja Sladoje blivit erbjuden och skrivit på ett kontrakt över tre år.

Nemanja är född 1991 i Bosnien. Han kom till Sverige i mitten av sommaren för att umgås med sin bror som bor i Södertälje och spelar volleyboll där. Under tiden i Södertälje tränade han tillsammans med Kings. Adnan Chuk som då fortfarande bodde i Södertälje tog med Nemanja ner till Norrköping och sedan dess har han tränat med Dolphins.    

Läs mer

tisdag 27 augusti 2013

Tanya Massamba har valt att förlänga sitt kontrakt med Dolphins, hon gör nu sin sjätte säsong i klubben.

”Valet var för mig självklart, jag trivs i stan och i klubben. Det ska bli fantastiskt roligt att få möjligheten att spela i Eurocup!”

Läs mer

måndag 26 augusti 2013

Georgia de Leeuw har förlängt sitt kontrakt med Dolphins!

Georgia snittade förra året 5.8 poäng per match och fick en stor roll av coach Lasse Johansson i förra årets finalspel.   Georgia gör nu sin fjärde säsong för Dolphins.

Läs mer

fredag 23 augusti 2013

Efter långa förhandlingar är det nu klart. 

En av de viktigaste, kanske den viktigaste enskilda spelaren sedan Dolphins nystart 08/09 har skrivit på ett nytt kontrakt för Dolphins. Jocke Kjellbom stannar i Dolphins under förutsättning att inget erbjudande dyker upp i samband med EM ! (se nedan i texten)

Läs mer

onsdag 21 augusti 2013

Dolphins ungdomslandslagsguard förlänger med Dolphins.

Caleb som kommer från Stockholm, har nu bott i Norrköping i två år.

Läs mer

tisdag 20 augusti 2013

Dolphins har kontrakterat sitt första nyförvärv till damerna.

Landslagsspelaren Frida Aili har skrivit på för Dolphins!

Läs mer

fredag 16 augusti 2013

Dolphins herrars Europa äventyr fortsätter. 

Det såg länge ut som att Dolphins femåriga satsning på spel i Europacuper skulle nå sitt slut säsongen 13/14. Men nu är det alltså klart, Dolphins kommer att spela i Baltiska ligan igen. Dolphins är anmält till ligan, som har den 20/8 som sista anmälningsdag.

Läs mer

lördag 23 mars 2013

KLART! SM-FINAL!!!

Det såg mörkt ut i den 2:a perioden men så gjode dolphinstjejerna en otroligt bra 3:e period och vann till slut och säkrade en finalplats, 79-69 (24-20 14-27 30-7 11-15)

Läs mer

måndag 11 mars 2013

Dolphins samarbetspartner bjuder på fri entré

På fredag börjar slutspelet för Dolphins herrar

Läs mer

fredag 15 februari 2013

Söndagens rullstolsmatch inställd

Läs mer

lördag 26 januari 2013

Säsongens bästa match gav storseger

Efter den förra omgångens övertygande seger mot seriefavoriten Akropol Norrbacka fanns det stora förhoppningar om ännu en fin insats i bortamötet mot Malmö FIFH och visst gjorde Dolphins ingen besviken utan levererade en mycket komfortabel vinst.

Läs mer

måndag 21 januari 2013

Toppmöte för rullstolslaget

Dags för tredje mötet mellan Dolphins och storfavoriten till SM-guldet Akropol Norrbacka, denna gång i Stadium Arena. I förra hemmamötet vann Dolphins medan Akropol Norrbacka vann i Rinkeby.

Läs mer

lördag 12 januari 2013

Tack alla ni som ställde upp på enkronasmatchen den 4e jan

Tack alla ni som ställde upp på enkronasmatchen den 4e jan

Läs mer

tisdag 11 december 2012

Europaäventyret lever vidare!

Det blev förlust men Dolphins tar ändå andra platsen i gruppen, 84-80 (25-27 22-10 14-24 23-19)

Läs mer

torsdag 11 oktober 2012

Dolphins VIP Lunch med Econova

Dolphins nätverksträffar röner stor uppskattning. VIP lunchen har blivit en fantastisk succé.

Läs mer

fredag 7 september 2012

Kallelse till årsmöte

Kallelse till årsmöte i Norrköping Dolphins/Norrköpings Basketförening tisdagen den 2 oktober kl 18:00 i Stadium Arena.

Läs mer

söndag 18 december 2011

Klar seger i medioker match

- Jag är nöjd med hur vi spelade idag, konstaterade 08-coachen Tommie Hansson på presskonferensen. Vi saknade fem nyckelspelare - flertalet landslagsuttagna. Och ändå håller vi emot en stor del av matchen. Dolphins Paul Burke var inte lika nöjd ? trots hemmasegern med klara 87-76. - Nu måste vi fokusera på att förbättra försvaret, sa Paul.

Läs mer

lördag 17 december 2011

Inför matchen mot 08 Stockholm 18 december

Det blev ännu en bortaförlust för Dolphins under fredagskvällen när man ställdes mot Sundsvall. Nu väntar chansen till revansch hemma mot 08 Stockholm.

Läs mer

fredag 10 september 2010

Bekväm premiärseger

Efter en lång skön sommar är det så äntligen dags för ligapremiär säsongen 2013/2014. Dolphins kommer till spel med ett nästan helt nytt lag som ser mycket intressant ut, ett Dolphins som lyser av harmoni och har man bevittnat träningarna kan man inte undgå att notera hur kul man har tillsammans, något som förhoppningsvis kommer att spegla resultaten.

Läs mer

Nästa match - Herrlaget

011

05

38

37

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Motstånd: Uppsala
Datum: tisdag 23 februari
Matchstart: 18:34
Arena: Stadiumarena